Добре дошли в блога „Хлапета”! Тук ще намерите полезна информация за деца, възпитание, образование, частни детски градини и училища. Ценно е да знаеш! Danybon
RSS

сряда, 13 юли 2011 г.

ЧДГ "Тути" възкръсва като английска градинаВчера случайно се загледах в изложени брошурки на една рецепция и веднага нещо ми грабна погледа. Беше брошура за частна детска градина. И нали си следя темата в блога "Хлапета", веднага си взех не една, а цели три брошури. За да имам материал за снимки, разбира се. 


Всъщно частна детска градина "Тути" съществуваше преди време. И после изведнъж изчезна. Доста сме се чудили какво стана с тази детска градина. 


С родители оттам съм разговаряла и си спомням, че са ми казвали, че са били много изненадани от внезапното затваряне на градината. А реално преди 5 години си беше изградила име. Особено за района на "Лозенец" си беше вариант. Аз съм я посещавала през 2003 г. и не мога да кажа, че бях впечатлена от нещо там. Дори доста ми напомняше на обикновена държавна градина. Разбира се, това са бегли впечатления на родител, който оглежда над 20 частни градини. Иначе си беше градина, радваща се интерес в този район. 


Преди години нямаше чак толкова много лицензирани частни градини и изчезването на някоя веднага правеше впечатление. Спомням си също, че сме обсъждали в темата "Клуб "Родители-частно образование" какво се е случило с "Тути". По-скоро сме гадаели. 


И вчера приятно се изненадах, че нещо старо се възражда. Промяната в имиджа изглежда ще е тотален. Брошурите са семпли, но грабват с един леко аристократичен и ретро стил. 


Рекламират се като английска детска градина. Пишат, че ще имат преподаватели от Англия и България. Децата ще се обучават по системата Read and Write Inc. Предполагам, че става дума за тази методика на Оксфорд - Read Write Inc
"Тути" съществува от 1997 година, макар и с прекъсване от 5 години. Разгледах им сайта и поне по снимките в него - външно изглежда добре.


Ето какво е записано:
На 1200 м2 са разположени мултифункционален салон за спорт, танци и игри, 8 просторни и светли специализирани кабинети за обучение (бани и тоалетни към всеки от тях), спални помещения, собствена кухня, трапезария, лекарски кабинет.
За яденето пише, че ще предлагат само здравословна храна. Ще има 3 хранения - обяд и две закуски. Приготвя се в собствена кухня.
В подходящите сезони децата посещават зеленчуковите градини на нашите доставчици и сами се грижат за свои насаждения в мини - оранжерията на детската градина.
Като допълнителни занимания ще предлагат: плуване, тенис, балет, футбол, карате.


Ще работят и като детски център.


Не видях да се споменава за лиценз от Министерството на образованието.Подобни теми:
Да минеш под магическия венец на Еньовден или за зареждащото сутрешно настроение в ЧДГ "Слънчогледи"
ЧДГ "Фънки Мънки" с промоция в Grabo
ЧДГ "Германи" в социалните медии
Виртуална разходка из ЧДГ "Слънчогледи"
Зелените мечти на децата - инициатива на ЧДГ "Сияние"
Facebook съобщава: ЧДГ "Сияние" има рожден ден
Зелени мечти и "Сияние"
ЧДГ "Сияние" във Facebook
За "Сияние" с любов - 1 част
Частно училище и градина "Увекинд" вече и във Facebook
"Патета"-та вече с детска градина 
Как случайно попаднах до "Къщата на Алиса и нейните приятели"
Посещението ми във Френския лицей*

"Вила Вилекула" се мести в нова къща

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...